Vařte jako profesionální šéfkuchaři! Pomůže vám v tom metoda sous-vide - Blog

Vařte jako profesionální šéfkuchaři! Pomůže vám v tom metoda sous-vide

Vařte jako profesionální šéfkuchaři! Pomůže vám v tom metoda sous-vide

 

Také se vám už stalo, že jste chtěli připravit šťavnaté a křehké kuře, ale místo toho jste z trouby vytáhli vysušené nebožátko? Nebo vám nečekaně přijela návštěva a vy jste ji neměli rychle co nabídnout? Máme pro vás řešení. Seznamte se s metodou sous-vide, která vám ušetří nejen čas, ale také z vás udělá šéfkuchaře večera.

 

 

Tajemství přípravy metodou sous-vide

 

Sous-vide lázně se u nás v České republice používají především v restauracích a náš šéfkuchař Max je jejich velkým zastáncem. Pořídit si je ale můžete i domů. Jedná se o přístroj o velikosti fritovacího hrnce, do kterého vkládáte syrové zavakuované potraviny a po několika hodinách vytahujete pochoutky, které můžete buď na pár minut hodit na pánvičku a podávat nebo je uchovat v lednici pro pozdější rychlou a snadnou přípravu.

 

Co vše můžete metodou sous-vide připravit

 

Metoda sous-vide je skvělá pro přípravu masa, zeleniny, ale třeba i vajíček. Suroviny nakrájíte a okořeníte dle vlastní chuti, vložíte je do speciálního sáčku na přípravu sous-vide, přidat můžete kousek másla, nebo čerstvé bylinky a zavakuujete. Sáček pak vložíte do vodní lázně předehřáte na požadovaný počet stupňů a necháte ho tam několik hodin ohřívat. Zavakuování i vodní lázeň za vás připraví přístroj na přípravu sous-vide. Nemusíte se bát. Je to jednodušší, než se zdá. Maso připravené touto metodou bude uvnitř krásně měkké a na povrchu s křupavou kůrkou. Už se vám tedy nestane, že byste ho v troubě vysušili nebo ho naopak podávali příliš krvavé. 

 

Sníst teď nebo až později?

 

Metoda sous-vide vám umožní předpřipravit si křehké maso nebo čerstvou zeleninu na později. Po vytažení z vodní lázně zavakuovaný sáček uložte do lednice na nejchladnější místo, kde počká, až přijde jeho čas. Pak ho stačí chvíli prohřát ve vodní lázni, jeho obsah v rychlosti opéct na pánvičce a můžete servírovat.

 

U nás jste mohli tuto metodu ochutnat například v Krůtím sous-vide s brambory, brokolicí a omáčkou Buerre blanc nebo v Hovězím sous-vide s červeným vínem, liškami a pohankou.

 

 

Kreativitě se meze nekladou. Vyzkoušejte metodu sous-vide a uvidíte, že si ji zamilujete. Stejně jako my. 

pondělí 26. červen 2017 21:24



Kontakt

Štěpánská 18
11000 Praha
Tel. +420 222 748 111
Fax +420 222 748 113
Email: amaryla@jerome.cz

Odběr denního menu